Nyt alkaa uutisia tihkumaan

Juontaja trio kertoo tulevasta kaudesta ainakin Big Brother Suomen facebook sivuilla.

Mukana videolla on myös itse Big Brother, joka osallistuu keskusteluun ruudulla olevan logon ja äänen muodossa. Isoveljen ääni on tässä videossa samaan tapaan teknisesti muuneltu, mitä on nähty Australian Big Brotherissa.

Muutamat muutkin videolla olevat seikat antavat ymmärtää kauden olevan menossa kohti Aussien versioita. Faneissa tämä vaikuttaa olevan mielipiteitä jakava asia, mutta todellisuushan paljastuu vasta 4.9 jälkeen.

Videolla omaan huomioon kiinnittä se, että keskustelussa Big Brother uhkaa jo Annia rangaistuksella ja sanoo hänen sanansa oleva se joka merkitsee mm. siinä kuka kysyy kysymyksiä. Tämä antaisi ymmärtää tuotannolta vakavampaa otetta ohjelman tekoon.

Itselle erityisesti se on nelosen kausilla pistänyt jatkuvasti silmään, että on säännöt ja ohje niiden noudattamiseen, mutta sanktiota niiden rikkomisesta on tullut kuitenkin löyhästi ja käsikirjoituksen omaisesti. Tarkoitan siis sitä, että realiaikainen sääntöjen noudattamiseen puuttuminen on ollut täysin hakusessa. Nyt video antaisi sellaisen kuva, että tähän on tulossa muutos… Tämä on hyvä ja erityisesti siksi, että formaatin perus rakenne tätä vaatii.

Mitä tulee itse sääntöihin ja niiden uudistuksiin olen itse avoin, lähinnä koska Australiassa tämä formaatti on onnistuttu tekemään tälläisellä sääntö paketilla. Toki tiedostan itse sen, että tämä on myös iso sudenkuoppa, johon voi tupsahtaa jos pohjatyötä ei ole tehty riittävällä paneutumisella. Tälläinen sääntö järjestelmä nimittän vaatii myös sitä, että itse isoveli puuttuu tähän satunnaisesti.. Esimerkiksi Australiassa Valkoinenhuone/peilihuone jonka kautta on mahdollista palata peliin on juuri sellainen twisti jota tässä pelissä vaaditaan ja tarvitaan… Taikka sitten salaperäinen katoaminen ja häädettävä ei löydykkään häätöäänestykseen on myös niitä työkaluja, joita formaatti mausteena kaipaa, kun pelataan peliä Aussien tyyliin.

Asioiden pitää olla siis ennen kaikkea isoveljen käsissä, ei niinkää asukkaiden.. Asukkaiden tehtävä on selvitä tämän pelin päästä päähän ja lopulta voittoon. Mikäli kausi vastaa näitä ja isoveli on riittävä auktoriteetti voi kausi mennä todella korkealle… Sen sijaan jos kausi on suhteellisen yllätyksetön ja kulkee liian ennalta arvattavasti kausi voi lässähtää kuin pannukakku…

Itsellä on jälleen tämänkin videon jälkeen luottavainen tunnelma, mutta yhtä kaikki jos homma lässähtää, se vaan lässähtää. Paljon riippuu nyt siitä miten paikkansa ottaa käsikirjoitustiimi, sekä uusi ohjaaja, sekä tietenkin tuottajan roolin ottajasta.

4.9 alkaen nähdään miten homma lähtee käyntiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.