Ajatuksia kaudesta

Ensiksi pitää tänne kirjata, että omalla osalla kausi on mennyt vaihtelevasti erilaisilla omilla haasteilla, joista pahimpiin lukeutuu kahdenviikon koronan sairastelu (tapahtui silloin kun asukkaat tekivät biisiä Saara Aallon johdolla, sitä kuuntelin puolinukuksissa).

Päivittely ei siis ole ollut aina ihan ajanmukaista ja paljon olen hutilosti laittanut jälkijunassa. Siitä pahoitteluni, tämä tosiaan johtuu erilaisita haasteita kuluneen kauden aikana.

Kuitenkin olen luonut omia mielipiteitäni tapahtumista ja kaudesta. Tässä yhteenvetoa niistä, eli tuotannolle plussaa ja miinusta.

PLUSSAT
 • Ensimmäisenä plussaa ansaitsee erittäin hyvä yritys rangaistusten kanssa. Rikkeisiin puututtiin varmaan niin paljon, että se on enemmän kuin aiemmilla nelosen kausilla yhteensä.
 • Toisena plussana voisi mainita hyvän yrityksen erilaisten salahuoneiden ja muiden kauden aikana paljastuvien tilojen kanssa. Tiloja toki voisi aina käyttää myös hieman enemmän (osaa käytetty vain kerran pari), vaihtelevilla sisällöillä.
 • Tehtävien kanssa riittoisuus, eli tehtäviä on ollut suunnilleen jokapäivälle
 • Tuotannon eli isoveljen heittäytyminen spontaanisti, tämä on ollut aiemmin hukassa, nyt isoveli kuittailee asukkaille vekkulisti.. Tämä on iso plussa ja sitä mitä BB vaatii.
 • Asukkaiden tekemän Väinö tontun käyttäminen laajasti hyväksi (puhuminen, tavaratoimitukset jne..)
 • Osa tehtävistä suunniteltu niin, että ne ovat viihdyttäneet laajasti 24/7 kautta.
 • Tupakointi kopit ja niiden säännöt. Ehdottomasti tässä maailman ajassa tämä on parempi, kuin tupakoimista suosivammat variaatiot.
MIINUKSET
 • Pelaaminen tässä muodossa. Tämän kaltainen pelaaminen etenkin alkukaudesta osottautui kovin raskaaksi varmasti niin katsojille, kuin asukkaillekin. Juoniminen olisi ehkä pitänyt olla rajatumpaa, vain tietyssä tilassa (esim. päälikön huone) tms.. tapahtuvaa. Nyt siitä tuli rankkaa katsottavaa, kun alku oli pelkkää joka suunnan jopa ilkeilyä. Kirjoitinkin siitä, etä pelata voi monella tavalla, ei tarvitse olla varsinaisesti ilkeilevää pelaamista.
 • Häädöt hybridinä. Jotenkin sekamuotoinen osin vanha katsoja ja osin Australialainen asukashäätö kombo ei ole mielestäni paras mahdollinen valinta. Pelaamiseen ehkä jotenkin soveltuisi parhaiten Aussien malli, että katsojilla valta vain voittajaan.
 • Tehtävät osittain. Osittain tehtävissä meni vähän pannukakku meiningillä, aluksi tuntui hyvältä, mutta lässähdys tuli perässä. Osa tehtävistä oli mainitusti plussan arvoisia.
 • BB:n tuplakierteet häätö markkinoilla. Tämä osuu myös aiempaan kompohäätö seikkaan, eli BB:llä ei ollut muita vaikutteita, kuin yksi valehäätö… Pelaamiskaudella olisi kaivannut enemmän ja Aussi tyylisiä twistejä ja mahdollisuuksia palata peliin (vrt. valkoinenhuone/peilihuone).
 • Vieraiden pihalla olo tapahtumissa. Osa studio vieraista katsoo vain koosteita tai ei juuri niitäkään ja koittaa sen perusteella kommentoida asioita. Koosteet ovat kuitenkin edelleen vain 1 H koko päivän tapahtumista ja niitä katsomalla saa hyvin kapean kuvan… Joskus tulee ihan paikkaansa pitämättömyyksiäkin näistä johtuen.
 • Salahuoneiden kertakäyttöisyys. Monia salatiloja ja extra tiloja voisi käyttää kauden aikana luovemmin hyödyksi useammin. Myös valinta ovien eteen olisi voinut tulla useampi kuin kaksi kertaa.
 • Salatehtävät. Salatehtävien suurin ongelma on se, että asukkaat osaavat jo odottaa laajasti salatehtäviä. Salatehtävien kanssa pitäisi olla kierompi ja ovelampi, sekä palkinnot tulla odottamattomammin. Nyt porukka saattaa vain myhäillä, siten että ei me mitään huomata, kun odotetaan hyödyn olevan kaikille ja tehtävä menee pieleen kun sitä epäilee. Eli lisää kierrepalloja ja käänteitä salatehtävissä.
 • Aussimainen härnäys puuttuu. En koe hyväksi ruuan tuhlaamista, mutta silti Ausseissa alkumetreillä oleva luulot pois härnäys on kova. Se että tarjotaan jotain hyvää, mutta viedäänkin se nenän edestä pois (esimerkiksi kuten Ausseissa ruokaa tms.., mutta sitten se vietäisiin pois -Ausseissa tuhotaan ja tätä en suosi- ja tuotanko saisi siitä välipalan tms..). Tämä tosin myös vaatii sitä, että talossa ei ole ihan kaikkea tarjolla… Kahvimaatti oli jonkimoinen yritys, mutta ei ihan sellainen kunnollinen.

Oma ajatus tulevasta, jos itse saisin päättää

Jotenkin jos itse saisin miettiä mitä tulvaisuudessa BB:ssä olisi niin olisi kaksi vaihtoehtoa.

Normi/peli BB tuunattuna versiona. Tiukka isoveli ja selkeämmät sävelet, yhtenäinen häätö syysteemi, joka sopii ko versioon. Tehtävien suunnittelu mahdollisimman hyväksi ja mahdollisimman vähän tehtäviä, joiden kanssa katsoja kokee, että ne on tehty vasemmallakädellä hutaisten.

Toinen mikä olisi meillä ennennäkemätön olisi second change/All stars. Suomessa on pyörinyt BB 10 kertaa Subilla ja 5 Nelosella, näistä löytyy paljon (yhä elossa oleviakin) ihmisiä puhuttaneita ja jopa osa halukkuuden uuteen yritykseen ilmaisseita asukkaita. Moni asukas, etenkin Subilta on varttunut jo paljon kaudestaan ja ehkä kokisi mieluustikin vähän erilaisen BB:n.

Tähän versioon itse lähtisin etsimään tehtäviä varioiden mukana olevilta kausilta ikään kuin näyttävimpiä tehtäviä ja varioida niitä vielä hienommiksi (luonnollisesti sponsorit tms.. huomioiden). Tälläistä BB:tä on moni katsoja toivonut jo Subin BB:n loppupuolella. Lisämausteena tietenkin ovelasti kirjoitettuja salatehtäviä ja erilaisia salahuoneita tms.. Myös muunlaisia erikois käänteitä voisi olla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.