Näin sitä pitää!

Sunnuntaina sääntöjen noudattamiseen palataan jälleen, viimeisen mahdollisuuden merkeissä!

Asukkaiden pitää nyt sisäistää säännöt erityisesti tuotannon asioiden ja ulkomaailmaan kommunikoinnin osalta. Nämä tuntuu olevan aina hankalia, mutta mitä itse sivuilla katsoin niitä on yritetty tänä vuonna joka selkeyttää esimerkein, joten pitäisi olla melko helppo ymmärtää mistä saa ja mistä ei saa puhua.

Omasta mielestäni isoveli on nyt tehnyt hyvän ryhdistäytymis liikkeen ja pitää huolta OMISTA säännöistään. Aiempien kausien selittely, että katsellaan vain on nyt unohdettu ja sääntöjen rikkeisiin puututaan niin kuin pitää. Ei autoilijatkaan noudattaisi liikenne sääntöjä, ellei niiden rikkomisesta saattaisi saada sankiota, ikävä kyllä ihmismieli toimii niin.

Itselle olisi todella mieluisaa, jos ihmiset muuttuisivat ykskaks moraalisesti ja eettisesti sellaiseksi, ettei tarvitsisi olla mitään keppiä ja porkkanaa, mutta niin kauan kuin ihminen on mitä on, pitää pitää huolta siitä, että annettuja ohjeita, sääntöjä ja lakeja noudatetaan. Tosin kaikki ei ole suuremmassa kaavassa siltikään näin mustavalkoista, mutta BB talon maailmassa yksi pääasia on se, että on “BB” jonka sana on laki ja hänen käskyjään noudatetaan, nyt BB on hankkimassa vaaditun auktoriteetin, jotta tämä toteutuu ja se on hyvä asia se… Siis ohjelman itsensä kannalta. Sääntökirjan lisäys siitä, että “Sääntöjen noudattaminen on välttämätöntä ja pakollista. Sääntörikkomukset voivat johtaa talosta poistamiseen.” on kova, mutta myös tarpeellinen, jos se on oikeassa suhteessa rikkomuksiin (esim. vahingossa kameraan hipaisusta pituuden vuoksi tämä ei pidä realisoitua, mutta jatkuva tuotannosta puhuminen ja ulkomaailmaan kommunikointi on jo sellainen, että saattaisin itse nähdä sen näin vakavana, taikka Niko Saaris tyyppinen esineen heittäminen toista asukasta kohden).

Nykyisen kaltaisessa kaudessa tuotannolta .. anteeksi siis isoveljeltä vaaditaan hyvää pelisilmää itseltään. Aiemmista nelosen kausista tuli sellainen maku, että kaikki mukaanlukien rangaistukset olivat “käsikirjoitettuja”, eli ei osattu poiketa pelillisesti ennakolta suunnitellun ulkopuolelle… Nyt isoveljen peliliikkeet ja mukautuvaisuus on ihan toista luokkaa.. Tästä hyvänä esimerkkinä esim se, että kun talossa asukas huomauttaa, että isoveli ei ole toivottanut hyvää huomenta, niin se kajahtaa hetken kuluttua, vaikka päivä olisikin jo pitkällä. Tämä on sellaista peliä ja mukautuvuutta jota isoveljetä on lupa odottaa.

Jos tämä asioihin reagointi ja sääntöjen noudattamisen tarkkailu jatkuu samalla tasolla läpi kauden, ainakin minut on silloin katsojana pidetty erittäin tyytyväisenä tältä osin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.