Analyysia

Ilman mitään suurempaa emootiota katsoessani 24/7 ja asukkaita, niin sunnuntain häätö voi olla suurikin tekiä jatkon kannalta.

Salla ja Mathias on vielä niin uusia, ettei heidän koko arsenaalia olla vielä nähty. Tuula on mitä on ärsyttää joita kuita, mutta kuitenkaan kokonaisuudessaei on melkoisen vähäinen vaikutus sillä jos lähtisi.

Kirsiä katsellessa väkisin tulee mieleen, ettei hän ole lähtenyt pelaamaan itsensä kannalta hyvällä strategialla. En tarkoita sillä sitä miten ulkomaailma hänet näkee, vaan sitä että Kirsin peli tyyli on häntä itseään suuresti rasittavaa. Tämä korostuu perjantai-sunnuntai yön sviitti sekoilussa. Kirsihän siis ei kyennyt nukkumaan privaatisti, vaan tuli yöksi olohuoneen sohvalle (joka kaikenlisäksi ei kaiketi edes ole luvallista). Tälläinen merkitsee sitä, että hänen aivonsa jatkuvassa hälytystilassa ja hänen pitää olla tietoinen ympäristöstään. Tälläisen jatkuminen voi olla kovin rasittavaa.

Hänen lausahduksensa siitä että miten hänelle on voinut tulla pisteitä taasen kertoo siitä, että hän kokee olevansa niin alfanaaras, ettei hänellä olisi mitään hätää talon sisällä. Ikävä kyllä kun hän puhuu lauantaina huonosta korttien peluusta, niin tämä näyttäytyy katsojille juuri sellaisena.

Tämän sunnuntain häätöäänestyksessä kaikkein eniten säpinää talossa loisi se, että Kirsi poistuisi talosta. Tämä avaisi tilaa jokaiselle, koska Kirsi vie tällä hetkellä melkoisen suuren tilan talossa olemalla “alfa”. Kirsin poistuessa peli myös muuttuisi siinä suhteessa, että Rooma ja Ateena olisi poissa ja niissä olleet asukkaat joutuisivat aloittaamaan pelinsä uudelleen (tämä toisi esiin sen kenestä on kunnolla pelaajaksi ja pystyy adaptoitumaan vallitsevaan tilanteeseen) ja tähän kohtaan tämä jopa sopisi, kun itse peli on muuttumassa.

Itse en ole henkilönä Kirsiä vastaan, mutta hänen pelinsä on mennyt huonosti ja hänen oman itsensä vuoksi voisi olla hyvä, että hän pääsisi pois tuosta jatkuvasta hälytystilasta, jotta mieli voi jälleen rentoutua ja saada huokaisun… Jos tuo jatkuu päällikkö vaiheeseen ja siitä eteenpäin voi se olla Kirsille hyvin rankkaa.

Sunnuntaina saa nähdä millaisella budjetilla/strategialla äänestää toisaalta se yleisö, joka haluaa Kirsiä ulos, sekä ne joille Kirsi on suosikki. Itseäni ei hetkauta se kuka lähtee, koska olen itse mukana enemmän siinä miten isoveli pelaa, koska se on kehittynyt tällä hetkellä parhaaseen nelosen tasoon (sanoo sora ääneet mitä hyvänsä). Psykologinen peli on mennyt ihan toiselle tasolle, sääntöjen nouttamisen valvonta on paljon parantunut, käsikirjoitus on juuri sellainen kun tämä muotoisessa BB:ssä on tarpeen. Vai pientä loppu hiontaa vaatisi, niin olisi todella loistavaa.

Olen ollut iloinen siitä, miten käsikirjoitus on tehty jopa niin hyvin, että somessa on ihmisiä, jotka eivät hokaa sitä neroutta mitä siinä on. Museo tehtävä oli kirjoitettu epäonnistumaan velkaantumiseen saakka (riippumatta varkaiden toiminnasta), koska uusien asukkaiden oli tarkoitus tulla pelastavina enkeleinä taloon. Tämän jälkeen asukkaille tarjotaan kunnon hemmotteluja, niin ilmapiirinpuhdistus illalliseen, kuin huutokaupan kautta ja tämä on oman arveluni puolelta siis pohjustusta sille, miten rankkaa tulee päälikkövaiheessa.

Käsikirjottajille ja ohjaajille siis isot aploodit. Sen sijaan feedohjauksessa on monesti parantamisen varaa… Esimerkiksi nyt lauantai aamulla, kun asukkaat saivat tietää häätöäänestyksessä olijat feed ohjaus kuvasi pitkälti muita asukkaita, kun niitä joiden reaktioita 24/7 katsojat halusivat nähdä… Eli sen jonka nimi kaiuttimissa kaikaa.

Lisäksi pikkaisen ärsyttää se, että tuotanto ei ymmärrä sitä, että nyt kun BB:stä maksetaan ruudun lisäksi vielä lisämaksu on monia jotka haluaisi vastinetta tälle lisämaksulle ja nyt käytännössä menee toiseen suuntaan, tällä rahalla menettää entistä enemmän katsottavaa, kun neuvotteluhuone on kuvioissa, jota ei näe… Uskoisin niin, että tämä ei ole monille kovinkaan hyvä asia ja 24/7 katsontaan voi vaikuttaa ja sitä kautta tuotannolle tulevaan tuloihin ja pitkällä tähtäimellä pelkään sen vaikuttavan myös siihen onko ohjelmassa 24/7 tai koko ohjelmaa.. Itse voin mielelläni katsoa tätä peliä, mutta onko katsojia riittävästi ja hermostuuko nyt liian moni katsojia tälle että “näkee vain raaka dataa ja sitäkin rajatusti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.