pelaaminen ja PELAAMINEN

Kun puhutaan pelaamisesta, tuntuu joillakin olevat käsitys, että on vain yksi tapa pelata. Näin ei ole!

Puhutaan ensin siitä, jota moni somessa pitää pelaamisena, eli Rooma-Ateena nimisien liittojen toiminnasta. Otetaan erityis tarkkailuun nyt Kirsi. Kirsi on talossa puhunut käsitteestä kaikkiallinen rakkaus. Kaikkiallinen rakkaus nimensä mukaan tarkoittaa rakastamista KAIKKEA koko maailmankaikkeudessa. Tähän sisältyy kokonaisuudessaan ihan kaikki elävä ja vähemmän elävä. Rakkauden kautta peilatessa asioita ne kaikki heijastuu rakkaudellisesti.

Kun katsotaan Kirsin pelaamista, niin siitä heijastuu ilkeä toiminta (heitetään “bussi alle” jopa läheisiä asukkaita), toisista pahan puhuminen, petollisuus. Jos tätä peilataan esimerkiksi elokuva maailmaan, niin tämä toiminta on peräisin Sauronista tai voiman pimeästä puolesta. Miksi rakkaudesta puhuva on langennut pimeyteen?

Omasta mielestäni pelaaminen on käsitetty tässä muuntuneessa Suomen Big Brotherissa hyvin väärin. Oletetaan pelaamisen olevan vain tälläistä ilkeää ja brutaalia toimintaa, joka muistuttaa koostumukseltaan hyvin paljon työpaikka tai koulu kiusaamista ryhmädynaamisesti.

Kaikissa urheilu muodoissa tälläinen pelaaminen olisi säännöissä kiellettyä ja niistä saisi jäähyn tai muun rangaistuksen (vrt. Jääkiekko päätaklaus tms..). Miksi kaikki inhimillisyys katoaa, kun BB:ssä puhutaan pelaamisesta?

Big Brother ei kuitenkaan ole squid game.. Big Brother suomessa ei ole niin merkittävää palkintoakaan, että kannattaisi oma moraalinsa hylätä totaalisesti… Miksi siis kun sanotaan sana “pelaaminen”, niin kaikkiallisesta rakkaudestakin puhuva asukas menee voiman pimeälle puolelle?

Pelata voisi myös ilman likaista peliä tai ilkeyttä. Ei tarvitsisi mennä ilkeyksiin ja henkilökohtaisuuksiin tai ulkonäköön. Jos katsotaan Australian BB:tä josta on nyht otettu hieman mallia alkukarsintojen kanssa ja pelaamis teemassa, niin ei siellä tämä peli ole samassa määrässä näin likaista peliä, kuin Suomessa.

Peliä voisi pelata kannattavasti myös huomattavasti puhtaammin ja silti pelata. Ei tarvitse olla ilkeä ja töniä muita “bussi alle” pelatakseen peliä. Peli itsessään on se mitä Big Brother pelaa asukkailla ja miten tämä auktoriteetti laittaa asukkaita toimimaan ja sekoittaa asukkaiden pakkaa.

Asukkaat ovat alkaneet pelaamaan vain toisiaan vastaan, unohtaen välistä isoveljen, jolla ainakin pitäisi olla langat omissa käsissään. Toinen mikä monilta tuntuu unohtuvan on se, että peli muuttuu jatkuvasti ja tärkeintä tässä loppujen lopuksi täällä suomessa on se, millaisena esiintyy katsojille. Hyvin usein katsojat arvostavat puhdasta peliä taikka vaihtoehtoisena ns. kasvutarinaa.. Harvoin katsojiin uppoaa voittoon saakka Darth alkuiset pelaajat, eli pelaajat jotka ovat ilkeitä ja muutoin ikäviä muille.

Leave a Reply

Your email address will not be published.