Pläts

Lässähtikö koko homma nyt tuotannon käsiin?

Ensimmäiset kolme viikkoa huomautettiin ja rankaistiin sääntörikkeet ihan kohtuullisesti. Oliko tämä vain käsikirjoitettu teema? Ennen päällikkö kautta tuli kiva kiva mukavaa jakso, jolloin viikko sitten asukkaat saivat kaikkea ja huutokaupasta vielä lisää. Tämä oli käsikirjoitettu seikka, mutta samassa jäi kaikki huomio sääntörikkeisiin johonkin pimentoon.

Päälikkökauden alkaessa isoveljen huomio jäi nyt vain käsikirjoitettuun osin hivenen töksähtelevään teemaan. Häkin aukkaiden houkutteluun käytettiin vain 25% powerista joka olisi ollut. Itse olisin mm. laittanut houkuteita myös häkin asukkaille tyyliin BB PK:ssa “tuolilla on karkkipussi, se on sinun jos lähdet häkistä” tai “näet tuolilla juomia, ne ovat sinun jos et palaa enää häkkiin”.. Miksi asukkaille pedattiin näin iso budjetti kauppaa, jos tarkoitus on ollut eriarvoinen elämä pääliköllä ja muilla, nythän eroa ei juuri ollut häkin jälkeen… Olisin odottanut enemmän. Isoveli olisi voinut vähän spontaanisti toimia tai muutoin, jotta olisi tullut vähän lisä jännitteitä tms. taloon.

Rankut loistavat poissaololla. Asukkaat ovat keksineet keinon kommunikoida ulkomaailmaan “kyllä asiakkaat tietää mitä haluavat” = suora kontakti äänestäjiin sen puoleen, että äänestää tietyllä tavoin. Muutoinkin kaikki puheet asikakkaista tarkoittaa katsojia, joka on viestintää ulkomaailmaan. Asukkaat eivät edes ymmärrä, että tämä on se minkä pitäisi olla kiellettyä.

Tuotannosta puhuminen ei ole vieläkään asukkaiden puheista kadonnut mihinkään. Tästä on välillä tullut ilmoituksia isoveljeltäkin. Sitten on tuo kiroilu taulu juttu, se ikäänkuin jatkui, mutta loppuiko sekin jotenkin tylsästi pläts, ilman että sen tuloksia enää noteerattiin.

Tämä kieltojen huomioimisen ja sääntöjen rikkomisen sankiottomuus alkaa ajaa pikkuhiljaa asukkaita vanhaan suuntaan, jossa säännöistä ei enää piitata… Tällä kaudella säännöissä on kovan kuuloisia painotuksiakin “sääntöjen rikkominen saattaa johtaa talosta poistamiseen”, jos sääntöihin ei jatkuvasti kiinitetä huomiota, niin myöskin yhtäkkinen poistaminen tulisi melkoisena shokkina, kun välissä on saanut rikkoa ilman sanktiota. Isoveli voisi hieman teroittaa asukkaita sääntöjen huomioimiseen… jälleen.

Sitten on pelaaminen ja juoniminen, jossa ei asukkaat ole kyllä ymmärtäneet asiaa aivan oikein. Talon ilmapiirin myrkyttäminen ja negatiivisen tunnelman tuominen ei ole oikeaa pelaamista. Jos miettii, että kuitenkin talossa pitää pelata mahdollisesti jopa kolme kuukautta, niin on aika rankkaa jos se menee myrkyttäen ilmapiiriä. Tässä hankaloittaa muiden ja omaa peliä, se asukkaan oma “inhokki” saattaa olla yleisön suosikki, jolloin koko se peli aika joka sinulla on saattaa tarkoittaa, että olet talossa oman inhokkisi kanssa.. Jos pelaa myrkyllistä peliä joutuu myös itse pelaamaan jatkuvasti huonossa ilmapiirissä, joka ei ole kenenkään etu.

Tuotantokaan tuskin on tarkoittanut negatiivisen ilmapiirin tulemista taloon. Tuotanto on yksi asukkaiden ulkopuolinen taho, joka voisi vaikuttaa tähän ja esimerkiksi valottaa kilpailijalle äsken mainitsemaani seikkaa. Katsojille huono ilmapiiri “väärällä tavalla” luo paineen alkaa katsoa jotain ihan muuta ja BB menettää katsojia. Olisi kaikkien etu siinä, ettei asukkaat pelaisi peliä ilmapiirin myrkkyttämisellä. Erilaiset draaman kaaret ja konfliktit ovat normaalia BB elämää, mutta jatkuva tarkoituksellinen tilan myrkytys on ihan eri asia. Huom! En tarkoita sitä, että ketään pitäisi poistaa talosta tms.. vaan pitäisi yrittää ilmapiirin puhdistusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.