Tuotannolla ehkä palaverin paikka

Aiemmin huomauttelin rankkujen puutetta.. No tänään taas kolisi rankkua ja suoraan pahoille säännön rikkojille… Mutta tämä on vain pieni pisara meressä rankkujen rikkomista, joka on ollut mikrofonien kanssa. Vielä on ulkomaailman kontaktit ja monet muut rikkeet menneen viikon ajalta.

Sitten jos tämä twiitti ketju pitää paikkansa on tuotannon hyvä mennä peilin eteen, ottaa syväluotaava palaveri ja miettiä mitä tehdä. Twitterissä nimittäin keskustellaan siitä, että Big Brother on kokenut erittäin pahan katsoja kadon. Vaikka katsojia onkin edelleen yli kaksisataa tuhatta, niin tämä kyykkäys on paljon pahempi, mitä asukkaat joutuvat talossa tekemään.

Jos itse olisin osana tuotantoa ymmärtäisin, että tuotannon pitää olla yhtä responsiivinen, kuin web sivut konsanaan… Eli pitää pystyä mukautumaan erilaiseen tilanteeseen ja toiminaan sen vaatimalla tavalla. Ei pidä mennä Titanicinä päin jäävuorta vaan pyrkiä kiertämään se.

Yksi yleisön parjaama seikka ja varmaan yksi pääsyy katoon on juonittelu taikka omasta katsonta kannasta se, että se sitä harrastetaan hyvin rasittavasti ja osin ilmapiiriä myrkyttävästi. Tälle voi tehdä jotain asian parantamiseen nopeasti vain muokkaamalla sääntöjä uusiksi. Joko juonittelu kokonaan pois tai sitten juonitteluun uusi twisti niin, että juonitella saa vain päälikkö ja päälikön valitsemat x määrä asukkaita kerrallaan päälikön huoneessa. Tällä tavoin katsojilla ei ärsytys kynnys ylity ja kuitenkin juonia voi “hallitusti”.

Se mitä tuotanto tekee katsoja kadon pelastamiseksi on heidän asiansa, mutta itse toivon koko formaatin puolesta, että jotain tehdään, ennen kun saadaan päähän, että formaatti jälleen kuopataan määrittelemättömäksi ajaksi.

On pakko tähän vielä kommentoida, että itsellekkin on ollut hankalaa katsoa ohjelmaa samalla intesitetillä, kuin aikaisemmin, ilmeisimmin johtuen juuri tästä juonittelun vaikutuksesta ohjelman katsottavuuteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.